S

S

S

ARAŞTIRMACILAR

Prof.Dr.Refik Samet

Koordinatör

Refik Samet, 1983 yılında Kyiv Politeknik Enstitüsü’nden (2016’dan beri – Ukrayna Ulusal Teknik Üniversitesi) bilgisayar mühendisliği alanında birleştirilmiş B.S./M.Sc. derecelerini aldı. Doktora derecesini ise 1992 yılında bilgisayar mühendisliği alanında Rusya Bilimler Akademisi Kontrol Bilimleri Enstitüsü’nden aldı. 2004 yılından bu yana Ankara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Profesör olarak çalışmaktadır. Araştırma ilgi alanları görüntü işleme, bilgisayarla görme, makine öğrenimi ve derin öğrenme alanlarındadır. Ayrıca siber güvenlik, adli bilişim ve mobil işletim sistemleri ile de ilgilenmektedir. https://avesis.ankara.edu.tr/samet

Prof.Dr.Serpil SAK

Araştırmacı

Serpil Dizbay Sak 1985 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. İki yıllık mecburi hizmetinin ardından 1987-1991 yılları arasında aynı fakültenin Patoloji Anabilim Dalında uzmanlık eğitimini aldı. 2003 yılından beri Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji ABD’de Profesör olarak çalışmaktadır. Araştırma ilgi alanları toraks, meme ve endokrin sistem patolojisidir. 

https://avesis.ankara.edu.tr/nr/45102256

Doç.Dr.Emrah Hancer

Araştırmacı

Dr. Emrah Hancer lisans derecesini Çankaya Üniversitesi Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nden 2009 yılında, yüksek lisans ve doktora derecelerini sırasıyla 2012 ve 2016 yıllarında Erciyes Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden almıştır. 2014-2015 yılları arasında Yeni Zelanda’da Victoria University of Wellington kurumunda 1 yıl süreyle misafir araştırmacı olarak bulunmuştur. Halihazırda Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 2020-2022 yılları arasında Stanford Üniversitesi’nden Dr. John PA Ioannidis, K.W. Boyack ve J. Baas tarafından açıklanan araştırmada %2’lik dilime girerek dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer almıştır. Dr. Hancer’in çalışma alanları biyomedikal görüntü analizi, kümeleme, boyut azaltma, evrimsel hesaplama ve IoT kimlik doğrulamasıdır. Dr. Hancer; Applied Soft Computing, Pattern Recognition, IEEE CEC ve IEEE SSCI gibi birçok saygın uluslararası dergi ve konferansta hakemlik yapmaktadır. 

https://abs.mehmetakif.edu.tr/ehancer/PersonelDetay

Doç.Dr. Bilge Ayça Kırmızı

Araştırmacı

Bilge Ayça Kırmızı 2002 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2002-2006 yıllları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi  Patoloji Anabilim Dalında uzmanlık eğitimini  aldı. 2009 yılından beri  Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji ABD’de çalışmaktadır. Araştırma ilgi alanları deri, meme ve endokrin  sistem patolojisidir.

https://avesis.ankara.edu.tr/karabork

Zeynep Yıldırım 

Araştırmacı

Zeynep Yıldırım, Ankara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ‘nden sırasıyla 2012 ve 2016 yıllarında lisans ve yüksek lisans derecelerini aldı. 2013-2022 yılları arasında Ankara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak görev yapmıştır. Araştırma ilgi alanları arasında bilgisayar görüşü ve makine öğrenimi yer almaktadır.

Nuşin Nemati 

Doktora Bursiyeri

Nuşin Nemati B.S. 2011 yılında Qazvin Azad Üniversitesi (İran) bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2019 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde elektrik-elektronik mühendisliği alanında yüksek lisans derecesini aldı. 2020 yılından itibaren Ankara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir. araştırma ilgi alanları görüntü işleme, makine öğrenimi ve derin öğrenmedir.

Mohamed Traoré

Yüksek Lisans Bursiyeri

Mohamed Traoré, 2021 yılında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nden bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun oldu. Güncel olarak Ankara Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği bölümünde Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir. Araştırma ilgi alanları coğrafi yapay zeka ve tıbbi görüntü analizini içermektedir.